De Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, duminică, 4 februarie, începând cu ora 14.00, la Casa Darvas-La Roche, va avea loc deschiderea pentru public a expoziției „Războinicul Timpului”. Cu acest prilej, vor putea fi admirate măști de radioterapie, reinterpretate de artista Mirela Dobrescu.

 

Potrivit Asociației Buni Prieteni, organizatorii evenimentului, măștile de radioterapie sunt dispozitive medicale folosite în tratamentul radioterapeutic al pacienților cu cancer, cu precădere în cazul tratamentului pentru tumori situate în zona capului și gâtului, având rolul de a fixa și de a menține în poziție corectă pacientul, pe parcursul sesiunilor de radioterapie.

„Fiecare exponat este unic și poartă cu el o poveste, despre care ne dorim să rămână o sursă de inspirație în timp, invitându-ne să sărbătorim viața în toate nuanțele, cu toate formele și experiențele ei. Alături de partenerii noștri - MedEuropa, Oradea Heritage, Carla Brillanti, Marina Lup Couture - transmitem un mesaj de speranță într-o zi marcată la nivel global ca Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului”, menţionează Alina Dascăl, co-fondator Asociația Buni Prieteni.

Expoziția va fi deschisă publicului duminică, 4 februarie, ora 14.00, putând fi vizitată până în data de 18 februarie, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este gratuită.