Eveniment inedit la Liceul de Arte din Oradea. Conducerea școlii a lansat vineri un album dedicată liceului, în care sunt prezentate, cu lux de amănunte, catedrele, performanțele elevilor și ale profesorilor cu scopul de a-i ajuta pe ceilalți să înțeleagă ce înseamnă munca la un astfel de liceu.

 

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a aproximativ 100 de profesori și elevi în sala festivă a fostului Colegiu Tehnic „Constantin Brâncuși”, unde își desfășoară activitatea liceul. Orchestra școlii, dirijată de profesoara Nagy Viola, a deschis activitatea cu „Al doilea vals”, de Dmitry Shostakovich.

„O școală nu este pur și simplu, ea se construiește. Și nu se poate construi nimic fără muncă, dedicație și suflet. De două săptămâni avem pe holuri o expoziție de artă organizată cu ocazia aniversării lui Constantin Brâncuși și îi felicit pe colegii de la Secția de Arte Plastice pentru efortul depus. Ea arată mult talent, multă muncă și preocupare din partea tuturor”, a spus directoarea Mihaela Bondor, care a vorbit apoi și despre albumul proaspăt lansat: „Am decis să scoatem acest album al școlii din trei motive. Pentru a aduce un elogiu muncii elevilor și profesorilor, pentru a fixa un moment din istori acestui Liceu, a-l avea ca amintire peste ani și pentru a veni în întâmpinarea celor care nu știu și vor să cunoască mai mult despre Liceul de Arte”.

A urmat apoi o scurtă trecere în revistă a albumului, cu prezentarea catedrelor și a profesorilor care lucrează cu elevii. Directoarea adjunctă Gabriella Nagy a prezentat secția maghiară, subliniind că această a avut cea mai mare medie la bacalaureat dintre toate secțiile din Bihor, „ceea ce demonstrează că la noi se face o treabă bună”.