Sala festivă a Liceului de Arte din Oradea a găzduit marți, 8 martie, o activitate inedită intitulată „Femeia văzută în diferite culturi”. Elevii și profesorii au vorbit despre capacitatea femeii de a se reinventa și a aduce lumină în viețile celor din jur.  

Evenimentul a început la ora 11.00 și a făcut parte din proiectul educativ național „Artă şi creație literară pentru o educație integrată”. Au participat în jur de 100 de elevi și profesori de la Liceul de Arte, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Teologic Penticostal Betel, Liceul Teoretic Ady Endre și Universitatea Emanuel din Oradea. Elevii au cântat, au vorbit despre Angela Gheorghiu și despre rolul important al femeii, din perspectivă istorică, despre portretizarea ei în diferite lucrări literare, subliniindu-se capacitatea ei de a se reinventa și de a aduce lumină în viețile celor din jur. 

„Trebuie să vedem femeia ca un amestec inedit de fragilitate și tărie, de frumusețe și putere”, a spus, printre altele, profesoara Simona Ienciu de la Liceul Teologic Baptist Emanuel.  

Evenimentul a fost organizat de directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor. Profesorii coordonatori de la cele 5 instituții școlare, au fost: Oana Brîndaș, Crina Caba, Mihaela Fildan, Ligia Centea, Veronica Butuc, Estera Durne, Simona Ienciu, Ionela Pali, Sanda Marinău, Valeria Bunica, Aurica Bonțu, Ancuța Măslină – Pop, Monika Benczedi, Nagy Viola, Lavinia Abrudan, Szabo Attila, Adriana Hexan, Gloria Pogan, Rado Judith, Ioana Oprea și Claudia Peter.