Lansare de carte la Universitatea din Oradea - O lucrare despre familie și învățătură
Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea a fost plină ieri, la lansarea cărții „A învăţa să trăieşti veşnicia. Un dialog cu Sandu Frunză”, o lucrare despre care invitații au spus că este o rețetă pentru găsirea unui echilibru între autoritate și iubire.
Evenimentul a început la ora 12.00 și s-a bucurat de prezența autorului Ioan Chirilă, preşedintele Senatului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a filosofului Sandu Frunză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a rectorului Universității din Oradea Constantin Bungău a episcopului ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec, a decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă Viorel-Cristian Popa și a prof. univ. dr. Sorin Şipoş, directorul Şcolii Doctorale de Istorie, care a fost și moderator.
„Evenimentul arată legătura noastră specială cu mediul academic clujean. Aniversăm 325 de ani de la atestarea Episcopiei Ortodoxe și serbăm centenarul restatornicirii Episcopiei ortodoxe prin decretul regelui Ferdinand. Sub aceste auspicii se vor desfășura, în acest an, toate evenimentele pe care le organizăm sau la care suntem parte”, a spus, printre altele, episcopul Sofronie Drincec.
Directorul Şcolii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, Sorin Șipoș, a subliniat că studiile de filosofie l-au ajutat pe Sandu Frunză să pună întrebările potrivite, lucrarea rezultată fiind una de mare anvergură.
„Pe Ioan Chirilă îl cunoaște toată lumea dar cei care vor citi această carte vor avea posibilitatea să afle și mai multe lucruri despre el. Destinul lui este în fapt povestea unei ascensiuni profesionale și de familie, frumoase. De la copilul care nu avea manuale, la scriitorul care a ajuns să scrie manuale pentru studenții de la teologie. De la copilul care confunda măslinele cu prunele, la profesorul care a ajuns să trăiască în Israel, patria măslinelor. Dar, cel mai important lucru este acela că lucrarea de față este despre învățătură și famile, despre cum trebui îmbinată autoritatea cu iubirea”, a spus, printre altele, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universității din Oradea, Viorel-Cristian Popa.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea din Oradea prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” şi Şcoala Doctorală de Istorie din cadrul universităţii, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.
D-nul prefect era prezent sau reporterii d-voastra nu l-au remarcat? Rusine.