Elevii claselor a XII-a ale Liceului de Arte Oradea au schimbat hainele de școală cu robele de absolvenți, într-o festivitate emoționantă menită să marcheze finalul celui mai important și mai frumos ciclu din viața de elev, liceul.

Zi unică, încărcată de mari emoții, marți, 30 mai, când elevii claselor terminale de la Liceul de Arte din Oradea au umplut sala Teatrului de Stat, cu flori în mâini, lacrimi în ochi și speranță în suflete. Le-au fost alături, la emoționanta festivitate, părinți, bunici, frați și surori, tinerii absolvenți luându-și rămas bun de la toți cei care le-au călăuzit pașii de-a lungul celor patru ani de liceu. Festivitatea, prezidată de doamna director Mihaela Bondor, alături de doamna director adjunct Gabriela Nagy, a început cu un scurt discurs din partea direcțiunii, felicitări adresate atât elevilor absolvenți, căt și diriginților acestora, Hulber Cătălin (clasa a XII-a A), Balint Cosmina (clasa a XII-a B) și Tivadar Marius (clasa a XII-a C), Catedrele de arte vizuale și muzică fiind reprezentate de doamna prof. Claudia Peter și dna prof. Alexandra Ionoi. Pe lângă premiile menite să valideze eforturile celor mai buni elevi ai clasei, au fost acordate premii de excelență celor mai talentați tineri, după cum urmează: Niculaș Daria-Nicole, premiul de excelență pentru rezultate deosebite de-a lungul anilor de liceu, obținute la diferite concursuri și olimpiade, coordonată de prof. dr. Ligia Cristea, și anume Medalia de Argint obținută la Concursul Online de Lingvistică 2021 - Faza Națională, Certificat de Participare la Third Asia Pacific Linguistics Olympiad. De asemenea, au fost premii de excelență în muzică acordate elevilor Chișe Andreea, Costin Albert, Iuhas Alex, Mariș Hinsu Ioan Florin, Tiponuț Naomi, Zbârcea Dalia; Istoria artelor - Catrișcău Răzvan, Design vestimentar - Csankovnsky Dominik, Erdei Mario; pictură - Turkalj Anna și Andrei Teodor; Grafică - Mihai Alma; Arhitectură și Design - Ștefan Paul, Vlad Denisa și Ciorba Iasmina. 

Momentele pline de emoție vor rămâne în amintirea liceenilor ca o încununare a eforturilor depuse de aceștia de-a lungul celor patru ani de școală, festivitate pentru care și-au dat întreg concursul colegii lor mai mici din clasele a XI-a, coordonați de prof. dr. Ligia Cristea, prof. Liana Dat și prof. Linda Chișe, astfel încât întreaga ceremonie să se desfășoare în cele mai bune condiții, atât pentru absolvenți, cât și pentru aparținători. În final, florile, lacrimile și fotografiile vor rămâne ca o mărturie a celor mai frumoase momente din viața de liceean.