În sala festivă a Baroului Bihor, a avut loc, recent, lansarea cărților „Poezia ca o poveste fără sfârșit” și „Păduri vrăjite”, autor Pașcu Heteș.

Despre creația autorului au vorbit avocat dr. Pașcu Balaci, Miorița Săteanu și editorul Avram Ștefan, acesta din urmă dezvăluind o plăcută surpriză, aceea că antologia poetică „Poezia, ca o poveste fără sfârșit” este ilustrată pe ambele coperți cu picturi florale aparținând soției autorului, consacrând pe viu cunoscuta sintagma din Arta poetică a lui Horatius, „ut pictura poesis” (ca pictura este și poezia). Poet care s-a redescoperit pe sine la maturitate, rațional, dar și cu răbufniri lirice adolescentine, care îi refac imaginea de om de cultură complex, sensibil și dedicat, călător prin universul liric al multor poeți, dar și călător prin lumea aceasta, Pașcu Heteș abordează subiecte din toate domeniile vieții, trăite personal și plenar, într-o manieră surprinzătoare. Autorul dedică antologia sa poetică, alcătuită de el și editor, tuturor  membrilor Cenaclului literar Barbu Ștefănescu Delavrancea. Au contribuit la atmosfera prietenească a ședinței de cenaclu nu numai membrii familiei autorului, ginerele fiind olandez, omagiat prin proverbul „Dieu a créé le Monde, et l’homme, Les Pays Bas” (Dumnezeu a creat lumea, iar omul, Țările de Jos), ci și eleva Natalia Mendre, care a interpretat un cântec, urmată de doamnele Victoria Iuga, Florica Bernad, Maria Matei, prof. Sânziana Neșiu, poeta Ioana Precup, Florica Mera, Aurel Horgoș, finalul fiind încununat prin interpretarea unui cântec popular de către interpretul Adrian Bojan. La ședință a participat și cunoscutul poet Alexandru Sfârlea, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A urmat sesiunea de autografe acordate pe cărțile oferite gratuit de către autor în ultima ședință de vară a cenaclului literar a Baroului Bihor.

Pelerinajul poetic din luna august va fi anunțat din timp în ziarul CRIȘANA și pe rețelele de socializare.

Cronicar