Sute de alergători, costumați în diferite personaje, au luat startul sâmbătă, 29 octombrie, la o cursă prin zona centrală a Oradiei, în cadrul primei ediții Halloween City Race.

Startul s-a dat în Piaţa Ferdinand, imediat după ora 10.00, când cei peste 300 de concurenţi înscrişi au început cursa, costumați în costume tradiționale de Halloween. Astfel, pentru a crea o atmosfera cât mai placută de Halloween, participanții au fost invitați să devină pentru o zi un personaj dintr-o poveste sau un super erou, cum ar fi: Vrăjitoare, Fantomă, Vampir, Zână, Batman, CatWoman, SpiderMan, SuperMan sau Capitan America.

Evenimentul a fost destinat atât adulților, cât și copiilor, fiind o activitate distractivă, recreativă și în familie.

Amatori sau profesionişti, sportivii au optat pentru una din cele patru probe: Cursa populară (5,5 kilometri), Cursa pe echipe (7 km), Cross (10 km) şi Semimaraton (21 km). Totodată, cei mici au alergat într-o cursă cu trei distanţe, de 200, 500 şi 800 metri.

Halloween City Race a fost organizat de ACS Speed Runners Bihor, fiind un concept nou, concursul, aflat la prima ediție, a fost o premieră în România.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de evenimente sportive de alergare, destinat amatorilor și tuturor iubitorilor de sport în aer liber.