Stagiunea 2019/2020 a Companiei Trendart Oradea a debutat vineri, 20 septembrie, cu premiera spectacolului „Fata babei și fata moșului”, dramatizare după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.

Actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești s-au aflat vineri, 20 septembrie, în mijlocul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Oradea, unde au prezentat, cu succes, spectacolul „Fata babei și fata moșului”, dramatizare după basmul lui Ion Creangă.

Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, având ca temă vestita dramă a copiilor vitregi. Fata babei este leneșă, rea și obraznică, pe când fata moșneagului este harnică, milostivă și bună „și pe soare și pe lună”, întruchipând binele, de pe urma căruia va avea numai de câștigat în viață.

Pe lângă momentele amuzante, piesa reprezintă și o sursă foarte bună de învățăminte pentru copii. Din distribuție fac parte actorii: Nora Tiu, Daniel Teszler și Loredana Ionaș.

Regia artistică este semnată de Mihai Păun, regizor invitat din Galați; scenografia poartă semnătura lui Csuri Emese; mixaj și înregistrare studio: ing. Veres Laszlo; management: Marius Aron & Eric Christian Aron.

Primele reprezentanții au fost primite cu bucurie și entuziasm atât de elevii, cât și de cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

„Mulțumim conducerii școlii pentru invitație, și tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în organizarea evenimentului. De asemenea, mulțumim minunaților elevi, care au interacționat cu actorii noștri, pe tot parcursul spectacolului”, au transmis reprezentații Companiei teatrale Trendart Oradea.