Oradea refuză să găzduiască Battle of The Nations 2022, o competiție internațională inventată de ruși, în semn de protest față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

 

„Având în vedere situația existentă la nivel internațional, APTOR anunță că Oradea nu va găzdui evenimentul BoTN, planificat a se desfășura în luna iunie a.c. Evenimentul BoTN a fost planificat inițial să se desfășoare în anul 2021, însă, din cauza pandemiei, s-a reprogramat pentru 2022. Având în vedere contextul actual, după invazia militară a Ucrainei de către Rusia, administrația locală, prin APTOR, anunță decizia retragerii Oradiei ca oraș gazdă și co-organizator al acestui eveniment”, au anunțat reprezentanții Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Potrivit organizatorilor, Battle of The Nations este un campionat internațional medieval, cu un istoric de peste 12 ani, care a luat naștere în Rusia. Campionatul atrage anual un număr foarte mare de participanți străini, reprezentanți ai echipelor naționale, dar și suporteri veniți din toate colțurile lumii. Evenimentul este dedicat pasionaților pentru lupte medievale și promovează patrimoniul istoric și cultural al fiecărei țări participante în competiție.