Aşa cum ne-a obişnuit de aproape 30 de ani încoace, Ansamblul Folcloric „Nuntaşii Bihorului”, care a crescut generaţii şi generaţii de cântăreţi şi dansatori, a organizat, şi în acest an, un spectacol dedicat doamnelor şi domnişoarelor, care a avut loc miercuri, 8 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea.

Timp de aproape trei ore, cât a durat evenimentul, în jur de 800 de spectatori de toate vârstele s-au bucurat de spectacol, sala Casei de Cultură a Sindicatelor fiind arhiplină. În cadrul spectacolului, și-au dat concursul soliștii, dansatorii și orchestra Ansamblului Folcloric „Nuntașii Bihorului” Oradea: Maria Haiduc, Maria Sidea, Radu Barbura, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Antonela Ferche Buțiu, Mihai Jula, Teodora Șandru, Remus Bondar, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș, Lavinia Chifor, Ovidiu Piscoi, precum și copiii: Octavian Blaga, Maria Alexandra Secan, Alex David, Bianca Rișco, Alexandra Buș, Cătălin Bulgaru, Denisa Briscan, George Gligor, Denisa Ghib și Lorena Ghib – membri ai Grupului Folcloric „Nuntașii Bihorului – Juniori”. Organizatorul evenimentului a fost coregraful Florian Clepe, cel care a semnat și regia spectacolului. Conducerea muzicală a spectacolului a fost asigurată de Denis Șerb. Prezentatori au fost Teodora Șandru și Alexandru Carțiș.

Publicul a apreciat evoluţia tuturor artiştilor din spectacol, răsplătindu-i cu îndelungi aplauze.

„Organizăm acest spectacol în fiecare an, de la Revoluție încoace, pentru a face un cadou doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia Zilei de 8 Martie”, ne-a declarat Florian Clepe, preşedintele Asociaţiei „Nuntaşii Bihorului”, ultimul dintre artiştii care au făcut parte din acest ansamblu încă de la începuturi.  

Ansamblul folcloric „Nuntaşii Bihorului” s-a înfiinţat în anul 1964, la iniţiativa regizorului Mircea Popescu, a coregrafului Şandor Bondi şi a dirijorului Geza Gomboş, astăzi trecuţi în lumea umbrelor. De-alungul existenței sale, Ansamblul a fost de nouă ori deţinător al premiului I la tradiţionalele concursuri republicane, de asemenea, a fost laureat de numeroase ori peste hotare, cum ar fi: în 1969 a obţinut Medalia de Aur, în Germania, la Festivalul muncitorilor; în 1972, premiul pentru artă la Festivalul de la Agrigento, Italia; în 1973, la Bochum, Germania; în 1976, laureaţi la Festivalul florilor din Debreţin, Ungaria; în 1982, laureaţi la Festivalul de folclor din Portugalia, iar în 1985, laureaţi la Festivalul internaţional de la Dax, Franţa. După ‘90, ansamblul a efectuat aproape anual turnee peste hotare, în Turcia, Ungaria, Republica Moldova, Franţa, Spania, Portugalia, de unde s-au întors de fiecare dată cu premii. În 2004, au obţinut premiul „Craiul şi Crăiasa munţilor” la Târgul de fete de pe Muntele Găina. De atunci, artiştii noştri ne-au reprezentat la numeroase festivaluri din ţară, printre care: Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” la Bistriţa Năsăud, Târgul de fete de pe Muntele Găina, Zilele Cetăţii, Toamna orădeană, Târgul meşterilor, dar şi la emisiuni de folclor, pe diferite posturi de televiziune.