Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” 2023 - Corul Madrigal ajunge și la Oradea
Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va susține Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” în perioada 29 martie - 13 aprilie, în opt orașe din România. În Oradea, Corul Madrigal va cânta în data de 11 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Regina Maria”.
Cele nouă Spectacole Extraordinare „Săptămâna Patimilor”, dirijate de Anna Ungureanu, dirijor principal, și Cezar Verlan, dirijor secund, vor avea loc la Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București și îi vor avea ca invitați pe tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici. Cea mai mare sărbătoare a creștinătății va fi marcată și de corurile de copii ale Programului Național Cantus Mundi din fiecare oraș, care vor cânta alături de Corul Madrigal, în cadrul unor momente extrem de emoționante.
„Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viața lui Isus. De la bucurie și viață, la agonie și apoi la extaz, de la lumină la întuneric și iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanșă de emoții. Așteptăm la eveniment 8.000 de persoane din toată țara și ne bucurăm, din nou, că putem fi prezenți cu Madrigalul în locuri în care nu am mai ajuns de mult timp”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și regizorul spectacolului.
Structurat ca o propunere de introspecție și de redescoperire prin sunet a înțelesurilor universale ale Săptămânii Mari, repertoriul Corului Madrigal invită publicul să întâmpine Paștele cu o serie de 13 compoziții de factură spirituală, românești și universale. În program se regăsesc lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum și de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki sau Christopher Tin. Spectacolul este completat prin scenografie și imagine, dar și prin texte sacre din Evangheliile Noului Testament, aduse pe scenă de Corneliu și Pavel Ulici. Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, scenografia aparține lui Vladimir Turturica, designul de lumini este creat de Alin Popa, iar regia de sunet este coordonată de Gabriel Scîrlet.
Turneul de Paște se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.
Bilete și detalii sunt disponibile pe platforma Bilete.ro.
60 de ani de activitate neîntreruptă
Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susținut mii de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.
În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.
După 60 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.
Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.800 de coruri și peste 63.000 de copii din țară și diaspora.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.