Mai mulți oameni au fost răniți în cursul confruntărilor violente între protestatarii pro-democrație și forțele de ordine, care au avut loc duminică, într-un mall din Hong Kong, informează site-ul agenției Reuters.

 

Un lanț uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forțele de ordine și protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite. Serviciul public de radiodifuziunea din Hong Kong (RTHK) a transmis că printre cei răniți se numără și un consilierul districtual Andrew Chiu, însă această informație nu a fost confirmată până în acest moment.

Poliția a anunțat că a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine după ce demonstranții au vandalizat un restaurant. Mai mult persoane au fost arestate în urma violențelor, au precizat autoritățile. Incidente violente s-au înregistrat și în centre comerciale din orașele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde polițiștii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții. În cele peste patru luni de la izbucnirea protestelor, manifestanții pro-democrație au vandalizat numeroase clădiri aparținând unor instituții sau companii considerate pro-Beijing. Sâmbătă, în cel de-al 22-lea weekend de manifestații, demonstranții au devastat biroul local al agenției chineze de știri Xinhua. Aceștia au spart mai multe ferestre și au aruncat cu cocktailuri Molotov și bombe cu vopsea în incinta clădirii. Agenția Xinhua a condamnat incidentul, afirmând că atacul a fost comis de „golani barbari”. Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.