Autoritățile militare de la Seul au comunicat că forțele regimului nord-coreean au testat „noi arme tactice ghidate” în cursul exercițiilor de trageri de luptă desfășurate sâmbătă în estul Coreei de Nord.

 

Potrivit autorităților de la Seul, forțele armate din Coreea de Nord au efectuat trageri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de 240 mm și 300 mm la un poligon aflat în apropiere de orașul Wonsan din estul țării, unele proiectile zburând până la distanța de 240 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare. Totodată, imagini transmise de presa de stat nord-coreeană l-au arătat pe Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, observând lansarea unui proiectil neidentificat, posibil o rachetă cu rază scurtă de acțiune. Autoritățile sud-coreene nu au indicat dacă noua armă tactică testată de forțele regimului de la Phenian ar fi o rachetă balistică.

Kim Jong-Un a supravegheat personal exercițiile efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis KCNA, agenția de presă de stat din Coreea de Nord.