Președintele moldovean Igor Dodon a declarat că Republica Moldova nu va fi primită în UE în următorii 15 ani, adăugând că, potrivit sondajelor de opinie, majoritatea populației țării este împotriva aderării la NATO, informează site-ul agenției de știri Tass.

"Moldova nu va adera la UE în următorii 15 ani. Să nu înșelăm poporul. Totuși avem relații bune cu Uniunea Europeană", a declarat joi liderul de la Chișinău cu ocazia prezentării bilanțul activității sale în primii 2 ani de mandat.

Dodon a vorbit și despre deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău, afirmând că această acțiune "contravine principiului neutralității" Republicii Moldova. "Guvernul a luat această decizie sfidând interesele țării. Este ilegal", a mai afirmat președintele,

"Nu vrem să fi prieteni cu americanii împotriva Rusiei sau cu rușii împotriva europenilor. Ar trebui să luăm ceea ce e mai bun de la Occident și de la Orient", a completat Igor Dodon.

"Suntem moldoveni și vorbim limba moldovenească, nu sunt locuri de interpretări. Există Constituția Republicii Moldova", a afirmat liderul de la Chișinău.