Donald Trump a fost externat - „Nu lăsați Covidul să vă domine viaţa!”
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost externat luni seară, după ce a petrecut trei nopţi în Centrul medical Walter Reed, situat la periferia oraşului Washington, urmând să continue la Casa Albă tratamentul anticoronavirus.
Donald Trump a părăsit luni la ora locală 18.40 (marţi, 1.40, ora României) Centrul medical militar Walter Reed şi va fi transferat la Casa Albă.
Preşedintele SUA a salutat simpatizanţii şi jurnaliştii adunaţi în faţa spitalului.
Cu puţin timp înainte de a ieşi din spital, Donald Trump a transmis prin Twitter: „Revenim rapid la campania electorală. Presa de ştiri false difuzează doar sondaje false”.
Anterior, Donald Trump anunţase că urma să fie externat: „Mă simt foarte bine. Nu vă temeţi de Covid, nu îl lăsaţi să vă domine viaţa! Am dezvoltat, în timpul Administraţiei Trump, medicamente şi cunoştinţe medicale extraordinare. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”.
Medicii preşedintelui SUA au confirmat că starea acestuia s-a îmbunătăţit. Donald Trump urmează să continue la Casa Albă tratamentul anticoronavirus.
Preşedintele SUA a petrecut trei nopţi în Centrul medical militar Walter Reed, situat la periferia oraşului Washington.
Starea de sănătate a preşedintelui SUA, Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, a fost vineri mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public, a recunoscut Mark Meadows, şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite.
„Vă pot spune că cel mai important lucru pe care îl vedem este că acum nu mai are febră şi că este foarte bine din punctul de vedere al nivelului de oxigen”, a declarat Mark Meadows într-un interviu acordat postului Fox News sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României).
„Ieri dimineaţă (vineri dimineaţă - n.red.), eram foarte îngrijoraţi de aceste lucruri. Avea febră, iar nivelul oxigenului scăzuse rapid. Totuşi, în stilul său tipic, acest preşedinte era pe picioare şi se plimba prin salon”, a dezvăluit Mark Meadows.
Cu patru săptămâni înainte de ziua alegerilor, care vor avea loc la 3 noiembrie, peste 3,8 milioane de americani au votat deja, depăşind cu mult numărul de circa 75.000 înregistrat în aceeaşi perioadă în 2016, conform Elections Project, o sursă de informare care compilează voturile anticipate în SUA.
Schimbarea a fost determinată de o extindere a votului anticipat şi prin corespondenţă în multe state, ca un mijloc sigur de exprimare a opţiunii electorale în timpul pandemiei de coronavirus şi a dorinţei de a decide viitorul politic al lui Trump, a declarat Michael McDonald, de la Universitatea din Florida, care administrează proiectul.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.