„Donald Trump va fi un nou Ronald Reagan” - Are gura aurită sau...?!
Vicepreședintele american Mike Pence l-a descris pe Donald Trump drept un nou Ronald Reagan și le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susținerea planurilor noului lider de la Casa Albă. Trump i-a iritat recent pe ruşi declarând că arsenalul nuclear al SUA a fost neglijat şi că va remedia această problemă.
"De la început, președintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani: președintele Ronald Reagan", a afirmat Pence într-un discurs susținut joi la conferința anuală a Conservative Political Action Conference, eveniment care este principala reuniune a dreptei americane și la care însuși Trump a participat ieri.
"Cred că președintele Trump a dat expresie aspirațiilor și frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan", a continuat Mike Pence, insistând asupra președintelui republican ce a condus SUA între anii 1981 și 1989 și care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană.
Vicepreședintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că "succesul mișcării" Trump și al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acțiunile "celeilalte părți", care își apără consecvent "statu quo-ul eșuat".
Pe de altă parte, Trump a determinat o reacţie iritată a Rusiei, la fel ca pe vremuri preşedintele Reagan, care a denumit URSS drept "imperiul răului".
"Să începi președinția punând sub semnul întrebării un tratat internațional încheiat între Rusia și SUA (...) nu este cel mai bun mod de a pune în practică neproliferarea nucleară", a declarat Viktor Ozerov, președintele Comisiei pentru Apărare și Securitate din Senatul rus. La rândul său, președintele Comisiei pentru Relații Externe a Senatului rus, Konstantin Kosaciov, s-a întrebat dacă nu cumva semnificația sloganului electoral al lui Trump, "să facem America măreață din nou", presupune de fapt "hegemonia în domeniul nuclear".
Declarațiile responsabililor ruși survin după ce Donald Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Reuters, că administrațiile precedente de la Washington au neglijat arsenalul nuclear al SUA, care a rămas în urmă, și prin urmare el intenționează să extindă acest arsenal pentru a se asigura că rămâne superior.
"Sunt primul care ar vrea să vadă că toată lumea... că nimeni nu are arme nucleare, dar nu vom rămâne niciodată în urma vreunei țări, chiar dacă este o țară prietenă, nu vom rămâne niciodată în urmă în ceea ce privește capacitatea nucleară. Ar fi minunat, ar fi un vis ca nicio țară să nu aibă arme nucleare, dar dacă vor exista țări care să aibă arme nucleare, noi vom fi deasupra tuturor", a subliniat Trump.
El a calificat acordul START aflat în prezent în vigoare drept "un acord unilateral și prost", cum este în opinia sa și acela încheiat cu Iranul, promițând că de acum înainte SUA vor încheia "acorduri bune".
Comentarii
Nu există nici un comentariu.