Marina americană a anunțat azi că un distrugător rus a fost aproape să se ciocnească cu una dintre navele sale de război în vestul a Pacificului, denumind incidentul "nesigur și neprofesionist", în timp ce Rusia acuză faptul că nava aparținând marinei americane este de vină, relatează Reuters.

"În timpul unei operațiuni în zona de vest a Pacificului, un distrugător rus Udaloy I DD 572 a făcut o manevră nesigură împotriva USC Chancellorsville", a declarat comandantul Clayton Doss, purtătorul de cuvânt al Flotei a Șaptea a Marinei americane.

El a descris afirmația părții ruse potrivit căreia nava americană a acționat periculos drept "propagandă". Distrugătorul rus a ajuns la o distanță de 50 până la 30 de metri de Chancellorsville, a spus el.

Flota rusă din Pacific a acuzat vineri faptul că un vas de război american a fost aproape să provoace un accident cu o navă militară rusă din Pacificul de Vest din cauza a ceea ce numește o manevră periculoasă, au informat agențiile de știri rusești.

Marina rusă a fost citată anunțând că USC Chancellorsville, un crucișător american cu rachete ghidate, a ajuns la doar 50 de metri de distrugătorul rus, amiralul Vinogradov, care a fost forțat să ia măsuri de urgență pentru a evita o ciocnire.