Italienii s-au săturat de izolare şi acuză guvernul că transmite mesaje confuze - Proteste în Italia
Proprietarii de restaurante nu mai au răbdare în case, spun că sunt în pericol să îşi piardă afacerile și acuză guvernul că transmite mesaje confuze. Patronii spun că vor merge şi vor preda cheile localurilor lor Primăriei din Roma. În Napoli, pizzeriile au fost redeschise după un protest.
Disperaţi şi cu localurile închise, proprietarii de restaurante şi baruri din Roma ies din case şi cer guvernului să ia măsuri. Oamenii spun că nu îşi mai pot ţine mult timp localurile închise, pentru că sunt în pericol să nu le mai poată deschidă deloc.
„Nu vrem să stăm acasă şi să ne resemnăm, pentru că asta este casa noastră şi am sacrificat totul pentru binele afacerii noastre. Trebuie să ştim ce putem face pentru a redeschide, pentru că trebuie să redeschidem”, spune Veronica Laurenza, proprietar de restaurant.
Ca parte a relaxării măsurilor de carantină, guvernul de la Roma a anunţat că, din 4 mai, restaurantele pot să se deschidă, dar doar pentru cei care comandă mâncare la pachet şi abia din 1 iunie pentru cei care vor să ia masa la restaurant. Oamenii acuză guvernul că transmite mesaje confuze, în timp ce ei pierd bani cu fiecare zi în care au lacătul pe uşă.
„Ne simţim stingheri şi abandonaţi de guvern, pentru că nu înţelegem ce se va întâmpla. Nu sunt măsuri clare”, spune şi Daniele Paoluci, proprietar de restaurant.
În semn de protest, proprietarii de restaurante spun că vor merge şi vor preda cheile de la localurile lor, primăriei din Roma.
Mai norocoşi sunt proprietarii de pizzerii din Napoli, care au putut redeschide deja, dar tot după un protest în care au atras atenţia că mulţi dintre ei sunt în pragul falimentului.
„Sunt foarte fericit că am redeschis, pentru că aceste 40-50 de zile de carantină au fost foarte dificile pentru cei ca noi, obişnuiţi să meargă la muncă de la 10 dimineaţa până seara târziu. Să stau acasă a fost dificil, 7 zile din 7, pentru 40 de zile.”În regiunea Campania, care include şi Napoli, autorităţiele au ridicat restricţiile în ce priveşte livrările de îngheţată, produselor de patiserie şi cofetărie şi cele ale barurilor.
Italia rămâne ţara cea mai lovită de epidemia de coronavirus. Sunt peste 27 de mii de morţi acolo, iar numărul infectărilor a depăşit 200.000.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.