Ucrainenii susțin că au distrus un dragor al Rusiei, specializat în îndepărtarea minelor marine. În noaptea de sâmbătă spre duminică, bombardamentele și atacurile cu drone, atât în Ucraina, cât și în Rusia, au continuat. Loviturile cu drone ale ucrainenilor au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului.

Ucrainenii au anunțat duminică că au distrus o navă militară a flotei ruse de la Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de marina ucraineană prin intermediul unui comunicat de presă. Anunțul a fost publicat și pe Telegram. Atacul a avut loc sâmbătă seara, mai susțin ucrainenii.

„Aseară, Forțele de Apărare ucrainene au distrus dragorul 266-M Kovrovets al flotei ruse de la Marea Neagră”, scrie pe Telegram.

Bombardamentele și atacurile cu drone au continuat și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Ucraina. Militarii au distrus toate cele 37 de drone de atac lansate de Rusia peste noapte, potrivit șefului forțelor aeriene ucrainene.

„Toate cele 37 de Shahed au fost doborâte în regiunile Kiev, Odesa, Nikolaiev, Sumî, Vinnîțea, Jîtomîr, Cerkasî și Herson”, a spus comandantul.

Totuși, atacurile nocturne au făcut victime. Oficialii ucrainenii spun că două persoane au murit și alte două au fost rănite în atacurile aeriene care au vizat orașul Herson, din sudul Ucrainei.

Guvernatorul Hersonului, Oleksandr Prokudin, a declarat că zonele rezidențiale ale orașului au fost afectate, iar o clădire înaltă și opt case au fost avariate.

De cealaltă parte a graniței, rușii anunță că șase drone ucrainene s-au prăbușit la o rafinărie din sudul Rusiei. Rafinăria din Krasnodar nu a fost afectată. Informațiile ucrainenilor și rușilor nu au putut fi confirmate din surse independente.

Duminică, americanii au afirmat că atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor rusești din acest an au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului.

Loviturile au dus la o creștere a prețurile petrolului cu 20%-30% și au forțat Rusia să oprească exporturile pentru a se concentra pe satisfacerea cererii interne, se arată într-un raport intern al Pentagonului.

Totuși, loviturile nu au provocat decât o „întrerupere neglijabilă” a furnizării de energie electrică pentru civilii ruși și pentru militari.

Asta deoarece Rusia are o capacitate foarte mare de generare a energiei, a fost concluzia realizatorilor raportului.