Organizaţia Mondială a Sănătăţii „s-a făcut” că lucrează - Un tratament superficial
În 30 ianuarie, OMS declara criza Covid-19 o urgenţă mondială, iar în 3 februarie, când era şedinţa liderilor OMS la Geneva, erau deja 20.625 de cazuri de Covid-19 în lume şi 426 de decese. Cu toate acestea, în 5 zile de şedinţe, au discutat doar o oră şi jumătate despre criza noului coronavirus.
Pe 30 ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara epidemia de Covid-19 o urgenţă mondială şi totuşi la întâlnirea Board-ului executiv care a avut loc la Geneva câteva zile mai târziu, subiectul a fost dezbătut doar o oră şi jumătate, aşa cum arată agenda întâlnirii. La acea dată, în lume existau deja 20.625 de cazuri confirmate de Covid-19 şi 426 de decese. Pe 2 februarie se înregistra şi primul deces în afara graniţelor Chinei, în Filipine. Şefii OMS s-au întâlnit la Geneva pe 3 februarie la cea de-a 146-a şedinţă a board-ului executiv. La întâlnire a participat şi dr. Alexandru Rafila, care este reprezentantul României la OMS. Covid-19 a ajuns pe agenda de discuţii în doar două zile, deşi întâlnirea s-a întins pe cinci zile. Pe 4 februarie, liderii OMS au discutat o oră de noul coronavirus Pe agenda din 4 februarie a întâlnirii liderilor de la OMS apărea trecută tema epidemiei de Covid-19 şi urma să fie discutată de la ora 17.30 - 18.30. Doar o oră. Pe agenda zilei mai era subiectul E-cigaretelor şi vapingul.
„Evolving Novel Coronavirus (2019-nCOV) epidemic situation” era trecut în agendă problema urgenţei mondiale.
Pe 7 februarie la Geneva liderii OMS au alocat 30 de minute discuţiei despre Covid-19 şi trei ore pe consecinţele consumului de alcool
O altă discuţie despre noul coronavirus mai apare în agenda pe data de 7 februarie de la 12.00 la 12.30. Doar o jumătate de oră au discutat şefii OMS, în timp ce pentru problemele generate de consumul de alcool au fost alocate 3 ore pe agenda zilei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.