Ministerul canadian al Apărării a informat că Forțele Aeriene Regale Canadiene au încheiat misiunea NATO de poliție aeriană în România, care s-a desfășurat pe o perioadă de patru luni.

 

„Forțele Aeriane Canadiene au participat activ, împreună cu aliații noștri NATO, pentru a menține securitatea și stabilitatea în Europa Centrală și de Est”, a declarat locotenent-generalul Michael Rouleau, șeful Comandamentului Canadian pentru Operațiuni Comune.

„Ca membru NATO, Canada contribuie în menținerea unui spațiu aerian sigur și proteja al Alianței și încă odată și-a îndeplinit angajamentul pentru misiunea NATO de poliție aeriană prin colaborarea cu membrii Forțelor Aeriene Române”, a adăugat acesta.

La misiunea forțelor aeriene canadiene în România a participat un personal format de 135 de militari canadieni și cinci avioane CF-18 Hornet. În urma încheierii misiunii, personalul și avioanele se vor întoarce în Canada în luna ianuarie. Aceasta este cea de a treia misiune a Forțelor Aeriene Canadiene în România.