O dronă a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol din sudul Rusiei, iar bombardamentele au lovit un oraș rusesc din apropierea graniței pentru a treia oară într-o săptămână, avariind clădiri și incendiind vehicule, au declarat miercuri oficiali ruși.

 

La o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a trimis drone pentru a ataca clădiri din Moscova, guvernatorul regiunii ruse Krasnodar a declarat că o dronă a fost cauza probabilă a incendiului izbucnit la rafinăria de petrol Afipsky.

Incendiul a fost stins în scurt timp și nu au existat victime, a declarat guvernatorul Veniamin Kondratyev pe Telegram. Rafinăria Afipsky nu este departe de portul Novorossiisk de la Marea Neagră, în apropierea unei alte rafinării care a fost atacată de mai multe ori în această lună.

Nu au existat informații imediate despre cine a lansat drona, dar Moscova a acuzat Kievul de creșterea numărului de atacuri în interiorul Rusiei în ultimele săptămâni, în timp ce Rusia a bombardat în mod repetat orașele ucrainene cu drone și rachete.

O lovitură de artilerie ucraineană a rănit cel puțin o persoană în orașul rusesc Shebekino, la aproximativ 7 km la nord de granița cu regiunea ucraineană Harkov, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din Rusia sau de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.