Un tânăr de 24 de ani a fost identificat de polițiștii rutieri salontani, după ce a fost implicat într-un accident rutier și a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita au identificat, luni, un tânăr de 24 de ani, din comuna Avram Iancu, bănuit că ar fi fost implicat într-un accident rutier, produs în cursul aceleiași dimineți, în jurul orei 08.49, pe raza municipiului Salonta. Astfel, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii rutieri salontani îl bănuiesc pe acesta că, în timp ce conducea un tractor cu remorcă, care avea montată în partea frontală o cupă de excavator, pe strada Republicii din Salonta, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, a acroșat o femeie de 73 de ani, din Salonta, care se deplasa pe lângă bicicletă, pe marcajul pietonal, la culoarea roșie a semaforului destinat pietonilor. După impact, atât pietonul, cât și conducătorul ansamblului auto au părăsit locul producerii accidentului. În urma accidentului rutier, victima a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora s-a prezentat, ulterior, la spital.

„Din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul de 24 de ani care conducea vehiculul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat că remorca tractată de tractorul implicat în accidentul rutier nu este înmatriculată”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă.