În cursul acestei dimineți, în jurul orei 07.42, pe DN 1, în afara localității bihorene Aușeu s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autotren și un autoturism.

Traficul rutier pe DN 1 a fost blocat și deviat printr-o parcare, paralelă cu drumul național, fiind dirijat de polițiștii rutieri ore bune. A fost reluat parțial după ora 9.00 și a revenit la normal după 10.30.

În urma accidentului rutier, două persoane, conducătorul autoturismului și un pasager al său, au fost încarcerate. Pompierii au reușit să-i scoată dintre fiarele contorsionate ale mașinii iar medicii de la SMURD au încercat să-i salvaeze. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, ambele victime, un bărbat de 36 de ani și o tânăra de 20 de ani, au decedat la fața locului.

„Au acționat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și cu ambulanța SMURD a subunității, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, elicopterul SMURD și un echipaj al SAJ”, a precizat lt. col. Camelia Roșca.

Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetări la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.