Peste 381 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, în valoare de 113.653 de lei, au fost confiscați, faptic sau valoric, de polițiștii bihoreni, în cadrul unei acțiuni comune.

Polițiștii bihoreni au acționat marți, 5 iulie, în intervalul orar 08.00 - 14.00,  pe raza circumscripției judiciare Salonta, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 29 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Biroul Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier, de la Poliția municipului Salonta, Secția nr. 8 de Poliție Rurală Tinca și de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu jandarmi bihoreni, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea și ai I.T.M. Bihor, au fost legitimate 121 de persoane, au fost verificate 78 de autovehicule, din care 19 transportau material lemnos, au fost verificate 7 societăți comerciale, din care două depozite de material lemnos și au fost verificați 6 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 38, pentru nerespectarea Codului Rutier (cu amenzi în valoare de aproape 14 mii de lei), 4 pentru nereguli silvice (cu amenzi de 35 de mii de lei) două pentru paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (cu amenzi de 4.000 de lei), două pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (cu amenzi în valoare de 1.500 de lei), și două pentru nerespectarea Codului Muncii (cu amenzi în valoare de 40 de mii de lei), valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 94,5 mii de lei.

De asemenea, au fost reținute trei certificate de înmatriculare, toate pentru ITP expirat și un permis de conducere, pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost confiscați valoric sau faptic 381,56 metri cubi metri de material lemnos de diferite specii, în valoare totală de peste 113 mii de lei, din care 218,91 metri cubi de lemne de foc, în valoare de peste 38 de mii de lei (confiscați valoric), 29, 9 metri cubi de lemne de foc în valoare de 4.708 de lei (confiscați faptic), 66,71 metri cubi de cherestea de rășinoase, în valoare de puțin peste 58 de mii de lei (confiscată faptic) și 66,14 metri cubi de cherestea lăturoaie, din specia cer, în valoare de 12.434 de lei (confiscată valoric).