Un bărbat care nu avea permis de conducere şi era şi băut, aflat la volanul unei autoutilitare, a provocat un accident, pe DN 79, un tânăr de 24 de ani fiind grav rănit. Şoferul a fost reţinut de poliţişti. 

Accidentul s-a produs duminică seara, când pompierii militari bihoreni au intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier, produs pe DN 79, în apropierea municipiului Salonta, eveniment în care au fost implicate trei persoane aflate într-o autoutilitară.

„Apelul care sesiza producerea accidentului a fost primit prin Sistemul Unic 112, la ora 22.11, moment în care, pentru salvarea victimelor, ISU Bihor a mobilizat la fața locului, pompierii Detașamentului Salonta, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și cu ambulanța SMURD a subunității, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și autospeciala SMURD de intervenție a medicului de urgență”, a transmis lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit acesteia, echipajele SMURD au evaluat persoanele implicate în accident și au acordat îngrijirile care se impuneau celor două persoane rănite, din care un bărbat, aflat în stare gravă, a fost transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor, iar cealaltă victimă asistată, care prezenta răni ușoare, a refuzat transportul la spital. Echipajul de stingere a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la locul producerii accidentului. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că şoferul nu avea permis şi consumase alcool.

„Duminică, 17 septembrie a.c., în jurul orei 22.11, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 79, la intrarea în municipiul Salonta, dinspre Arad, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției și ar fi intrat în coliziune cu un parapet metalic, situat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare. În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri salontani, s-a constatat că bărbatul de 48 de ani care conducea autoutilitara nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Salonta au dispus reținerea bărbatului de 48 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.