Poliţiştii din Timiş, Arad, Bihor şi Alba au confiscat, marţi, în urma celor 12 percheziţii simultane făcute în cele patru judeţe 15.000 de litri de alcool dublu rafinat, în valoare de 300.000 de lei, fiind ridicate mai multe persoane care au fost audiate de poliţiştii din Timiş.

"În Bihor s-au făcut două descinderi, din care una în loclitatea Cefa, în urma cărora au fost confiscaţi 4.500 de litri de alcool. Pe lângă aceştia, alţi 2.000 de litri produşi de firma bihoreană au fost găsiţi şi reţinuţi dintr-o dubiţă care transporta marfa în judeţul Arad. În acest moment a fost reţinută doar o persoană, din Oradea. Cercetările se află încă în desfăşurare, vizaţi fiind şi reprezentanţii societăţii" ne-a declarat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. Acesta a mai spus că în sarcina învinuiţilor s-a reţinut măsluirea sistemul de contorizare a producţiei de alcool pentru a eluda plata taxelor şi accizelor precum şi lipsa documentelor legale de provenienţă. Alcoolul era transportat la mai multe depozite autorizate sau clandestine din cele patru judeţe. 

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul SRI, DGIPI şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi IGPR. În urma percheziţiilor au fost confiscate şi 500 de pachete de ţigări de contrabandă. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, susţine că poliţiştii instrumentează, de trei luni, un dosar penal de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool.

Alexandru GUIAŞ