Şase şoferi s-au ales cu permisele suspendate, marţi, iar alţi patru vor fi cercetaţi penal pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier. În plus, poliţiştii SPR au amendaţi alţi 213 conducători auto, valoarea sancţiunilor ridicându-se la suma de 41.210 lei.


Dintre amenzile aplicate, 75 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 21de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 28 de participanţi la trafic, pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă etc. Unul dintre şoferii care s-au ales cu dosar penal este un beiuşan de 44 de ani, prins în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii rutieri, s-a stabilit că numărul de înmatriculare montat pe maşină este fals, acesta fiind atribuit unui alt autoturism. Şi un orădean de 35 de ani este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliţişti, care au constatat că acesta se afla la volan, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au depistat un şofer care conducea un autoturism pe strada Bârsei din Oradea, având o concentraţie alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.