Reţinut pentru că le înlesnea practicarea prostituţiei

Miercuri, 18 aprilie, poliţiştii din Bihor, ajutaţi de cei din Timiş, au efectuat o descindere într-un imobil din Timişoara, în care existau suspiciuni că se practică în mod mascat prostituţia, sub acoperirea unui salon de masaj erotic. Poliţiştii au descoperit nouă tinere, printre care şi bihorence, care practicau prostituţia şi au reţinut un bărbat de 33 de ani, care le înlesnea fetelor „munca" în schimbul unor sume de bani.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Bihor, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, au descins miercuri într-un salon de masaj erotic din Timişoara, în care existau suspiciuni că se practică prostituţia. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îl acuză pe M.D.C., de 33 de ani, din judeţul Caraş Severin, domiciliat fără forme legale în Timişoara, administrator al unei firme cu sediul în judeţul Timiş, că, în perioada 2011 - 2012, a racolat mai multe tinere pentru a practica prostituţia, cărora le-a pus la dispoziţie locaţia în care au descins poliţiştii bihoreni. În respectivul imobil din Timişoara, poliţiştii bihoreni au decoperit nouă tinere cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, din judeţul Timiş şi judeţele limitrofe, pe care M.D.C. este acuzat că le-a îndemnat şi le-a înlesnit practicarea prostituţiei.

Acuzat de proxenetism

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că tariful perceput era între 150 şi 300 lei în funcţie de preferinţele clientului, existând suspiciunea că 60% din câştigurile realizate de tinere ar fi fost încasate de bărbatul de 33 de ani. Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea l-au reţinut pe M.D.C. în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei zile urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism. Totodată, cele nouă tinere sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de prostituţie. Poliţiştii bihoreni continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului. Dacă va fi găsit vinovat, M.D.C. riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani.