I-a furat telefonul mobil

Marţi, în jurul orei 21:00, un tânăr orădean de 16 ani a sesizat I.P.J. Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în timp ce se deplasa pe o stradă din Oradea, a fost acostat de un bărbat care, prin ameninţări cu acte de violenţă, l-a deposedat de un telefon mobil în valoare de 50 lei. Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat cu operativitate suspectul în cauză ca fiind B.F.R., de 25 de ani, din Oradea. Poliţiştii orădeni au descoperit asupra sa telefonul sustras şi l-au restituit păgubitului. Suspectul a fost reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru 24 de ore şi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Suspect de furturi, reţinut

Poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea i-au depistat, cercetat şi au început urmărirea penală faţă de F.C., de 19 ani, F.F., de 16 ani şi un tânăr de 15 ani, toţi din Tărian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Astfel, F.C. şi F.F. sunt suspectaţi că, în noaptea de 2 spre 3 iunie a.c., după o înţelegere prealabilă, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui consătean şi ar fi sustras 20 de ţevi metalice şi păsări de curte, provocând un prejudiciu de 860 lei. De asemenea, F.F. şi F.C. sunt bănuiţi de poliţiştii orădeni că, în noaptea de 5 spre 6 aprilie a.c., ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unui alt localnic din Tărian şi ar fi sustras patru ţevi metalice şi un sac cu 25 kg de tărâţe, provocând un prejudiciu de 530 lei. Totodată, F.C. este suspectat de poliţişti că, în noaptea de 9 spre 10 aprilie a.c., împreună cu tânărul de 15 ani, ar fi pătruns prin efracţie în curtea unui alt consătean, de unde ar fi sustras 303 kg de ţevi metalice de diferite dimensiuni şi diametre, cinci grape metalice de plug şi două chiuvete din fontă cu storcător, provocând un prejudiciu de 5.042,40 lei. Poliţiştii orădeni l-au reţinut pe F.C. în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore şi îl vor prezenta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă.

Condamnat depistat de poliţişti

Tot marţi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bihor l-au depistat şi reţinut pe L.N., de 35 de ani, din Oradea. Judecătoria Oradea a emis faţă de acesta un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi va fi transferat la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.