Urmărit general, prins de poliţişti

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au reţinut miercuri în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor pe G.M.I., de 48 de ani, din Oradea, urmărit naţional. Tribunalul Sibiu a emis faţă de acesta un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cel în cauză urmează a fi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Suspectat de furturi din autoturisme

Poliţiştii Biroului Furturi din Auto din cadrul Poliţiei Oradea au început urmărirea penală faţă de orădeanul H.N., de 19 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. "Tânărul este suspectat de poliţişti că, în noaptea de 17 spre 18 mai a.c., ar fi sustras un acumulator auto dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea, provocând un prejudiciu de 280 lei. Totodată, acesta este bănuit că, în noaptea de 28 spre 29 mai a.c., ar fi sustras prin efracţie, din alt autoturism parcat pe o stradă din Oradea, două telefoane mobile şi alte bunuri, provocând un prejudiciu de 1.200 lei, recuperat, de poliţiştii orădeni", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Suspectat de furt calificat

Poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea l-au cercetat şi au început urmărirea penală faţă de V.C., de 48 de ani, din Gepiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Acesta este suspectat că, în noaptea de 6 spre 7 mai a.c., ar fi sustras prin efracţie, dintr-o baracă din lemn de pe păşunea localităţii Miersig, diverse bunuri în valoare de 1.000 lei. Poliţiştii bihoreni au recuperat parţial prejudiciul şi continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului.