Pietoni amendaţi

Pietonii indisciplinaţi au fost din nou în atenţia poliţiştilor rutierişti. Peste o sută de sancţiuni au fost aplicate în ultimele 24 de ore, în timp ce alţi conducători auto inconştienţi au fost sancţionaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului. Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 193 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.475 lei. Totodată, 29 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracţiuni şi șapte tamponări. 117 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 15 sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, patru sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, iar 44 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Băuţi la volan

Marți seara, în jurul orei 18.20, pe strada Louis Pasteur din Municipiul Oradea a fost depistat orădeanul C.D.M., de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot marți, în jurul orei 23.50, pe Calea Clujului din Municipiul Oradea a fost depistat C.F.C., de 47 de ani, din comuna timișoreană Jebel, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Conducere fără permis

Tot marţi, în jurul orei 20.30, pe drumul județean 795, în localitatea Gurbediu, polițiștii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca l-au  depistat în trafic pe localnicul P.I., de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Autoturism neînmatriculat

Marţi noaptea, în municipiul Oradea a fost depistat orădeanul C.A., de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată de la sfârșitul lunii aprilie. Şi în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.