Amenzi în trafic
Marţi, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 331 de sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării nouă permise de conducere, constatate trei infracţiuni şi 39 de tamponări. 140 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 40 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 20 pietoni - pentru traversări neregulamentare, fiind aplicate 131 de sancţiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Accident produs de un şofer băut
S.D., de 56 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea, marţi, sub influenţa băuturilor alcoolice, un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor pe drumul comunal din localitatea Hotar, a pierdut controlul asupra direcţiei.
Autoturismul a pătruns în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers.
Nu au rezultat victime. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilo-test, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările continuă.

A ajuns în şanţ
Pe DN 19, în afara localităţii Tarcea, I.A., de 29 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea, marţi, un autoturism înmatriculat în aceeaşi ţară, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Astfel, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, autoturismul a derapat şi a pătruns în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers. În urma evenimentului rutier, M.L., de 55 de ani, din Ungaria, pasageră în autoturism, a suferit leziuni uşoare, fiind internată în spital pentru supraveghere de specialitate.