Accident provocat de un şofer băut şi fără permis

Marți, în afara localităţii bihorene Tria, S.I., de 45 de ani, din Derna, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bihor fără a poseda permis de conducere, din cauza lipsei de experienţă şi pe fondul consumului de alcool, într-o succesiune de curbe, a pierdut controlul asupra direcţiei. Autoturismul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmpul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare. În urma accidentului rutier, B.D., de 66 de ani, din Tria, pasager în autoturism, a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările în cauză continuă.

Rănită grav

Tot marți, în jurul orei 17.30, pe strada Oneştilor din municipiul Oradea, orădeanul P.A.D., de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Bihor, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Astfel, a acroșat o minoră orădeancă de 11 ani, care se angajase în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal, semnalizat corespunzător. În urma accidentului rutier, victima a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital. Cercetările în cauză continuă.

 

Autotren acroşat 

Un alt accident s-a produs tot marți, pe strada Matei Corvin, din Oradea.  K.R.N., de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară înmatriculată în Bihor, pe fondul neatenţiei în conducere, a acroșat din spate un autotren cu semiremorcă înmatriculat în județul Mehedinți, care staţiona pe banda întâi de circulație, în zona de acţiune a indicatorului rutier "Oprire Interzisă",  fără a avea poziţiile aprinse, în condiţii de întuneric şi ploaie. În urma accidentului rutier, C.D., de 55 de ani, din Oradea,  pasager în autoutilitară, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.