378 de sancţiuni în 24 de ore

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore pe drumurile publice, poliţiştii bihoreni au aplicat 378 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 61 de mii de lei. Totodată, 20 de permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare au fost reţinute şi au fost constatate cinci infracţiuni şi opt tamponări. Nici pietonii care au traversat neregulamentar nu au scăpat, 157 fiind sancţionaţi. Au mai fost acordate 72 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice şi 123 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Permisul nu este opţional chiar şi pentru mopedişti!

Numărul bihorenilor care nu înţeleg că au nevoie de permis pentru a conduce mopedele este în continuă creştere. La fel şi dosarele penale. Ultima sancţiune pentru conducerea unui moped fără permis de conducere a fost acordată miercuri, pe Calea Bihorului. Poliţiştii au surprins un bărbat de 38 de ani în timp ce conducea un moped înregistrat în Pomezeu, fără a poseda permis de conducere. Bihoreanului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar cercetările continuă.

A crezut că poate scăpa!

Pe lângă cei care consideră că ori conduci o bicicletă, ori un moped e tot una, există şi şoferi care se urcă la volan chiar dacă nu au dreptul să conducă pe drumurile publice. Este şi cazul unui bărbat de 31 de ani, care a fost surprins joi, în jurul orei 00.15, pe strada Sf. Apostol Andrei, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Bihor.