Dosare penale pentru şoferi inconştienţi

După ce miercuri în jurul orei 12.30 poliţiştii bihoreni au depistat un şofer care conducea un autoturism neînmatriculat, seara tot în Oradea, oamenii legii au identificat doi şoferi care conduceau autoturismul cu permisul suspendat sau reţinut.

Primul dintre incidente a avut loc în jurul orei 12.33, pe Şoseaua Borşului din Municipiul Oradea, unde un orădean de 37 de ani a fost surprins în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale. Tot miercuri, dar seara, în jurul ore 19.30, pe strada Armatei Române din Oradea a fost depistat un alt orădean de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în jurul orei 23.10, pe strada Fagului, din Oradea, a fost depistat un alt orădean de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere reţinut încă din martie. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal.

 

Acroşaj pe Matei Basarab

Ciocnirile de autoturisme sunt din ce în ce mai dese în Oradea, din cauza fluctuaţiei vremii şi a neatenţiei. Din această categorie face parte şi ciocnirea în lanţ de ieri, accident în care au fost implicaţi trei şoferi. 

Astfel, în jurul orei 14.10, pe strada Matei Basarab, din Municipiul Oradea, un orădean de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Judeţul Bihor, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare, acroşând din spate maşina unei tinere de doar 19 ani, pe care a proiectat-o într-un alt autoturism înmatriculat în Bihor, condus de un bărbat de 44 de ani, din Toboliu. În urma accidentului, conducătoarea celui de-al doilea autoturism şi o minoră de şase ani din Toboliu, pasageră în cel de-al treilea autoturism, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital.