Amendaţi pentru că au trecut strada prin locuri nepermise

Miercuri, în doar 24 de ore poliţiştii bihoreni au surprins nu mai puţin de 79 de pietoni în timp ce traversau neregulamentar. Aceştia au aplicat pentru toate neregulile surprinse pe străzile din judeţ 253 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 43 de mii de lei.

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor au reuşit performanţa să aplice 253 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.680 lei, în doar 24 de ore. Totodată, 14 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate două infracţiuni şi nouă tamponări. Din cele 253 de sancţiuni, 143 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 79 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, au fost sancţionate două depăşiri neregulamentare, iar 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Băuţi la volan

Tot miercuri, în jurul orei 18.10, pe D.N. 79, în afara localităţii Gepiu, a fost depistat în trafic un cetăţean de 46 de ani, din Aleşd, în timp ce conducea un autotractor, având o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în jurul orei 09.50, pe raza localităţii bihorene Diosig a fost depistat un alt localnic, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în ambele cazuri fiind întocmit dosar de cercetare penală.