Coliziune în lanţ

Vineri, 24 august, în jurul orei 08.50, pe D.N.1, în localitatea Corniţel, un conducător auto, de 38 de ani, din comuna Şimand, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Arad, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul deplasării faţă de autoturismul care cicula în faţa sa. Arădeanul a acroşat din spate un autoturism înmatriculat în judeţul Cluj, care, din impact, a fost împins într-o autoutilitară, iar autoutilitara, la rândul său, a tamponat din spate un alt autoturism condus în faţa sa. În urma accidentului rutier, R.D., de 57 de ani, din localitatea Bogdăneşti, judeţul Botoşani, pasager în primul autoturism, cel înmatriculat în judeţul Arad, a suferit leziuni uşoare.

Biciclist accidentat mortal pe DN 19

Sâmbătă, 25 august, în jurul orei 22.10, pe D.N. 19, în afara localităţii bihorene Ianca, un cetăţean de 31 de ani, din Diosig, în timp ce se deplasa pe bicicletă, fără a fi echipat corespunzător pentru a circula pe timp de noapte, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga pe un drum lateral. Biciclistul a fost accidentat mortal de un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, condus din sens opus de un orădean de 54 de ani.

Beţi la volan

Poliţiştii beiuşeni l-au depistat în trafic, sâmbătă, pe D.N.76, în localitatea Sudrigiu, pe S.F., de 48 de ani, din Drăgăneşti, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, luni, 27 august a.c., în jurul orei 03.01, a fost depistat în trafic,  pe strada Dimitrie Cantemir, din municipiul Oradea, orădeanul D.D., de 41 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

A intrat cu motocicleta în parapet

Duminică, 26 august a.c., în jurul orei 16.50, pe D.N. 19, în afara localităţii bihorene Roşiori, un cetăţean de 23 de ani, din comuna Sohodol, judeţul Alba, în timp ce conducea o motocicletă înmatriculată în acelaşi judeţ, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un parapet al podului peste râul Barcău. În urma accidentului rutier, conducătorul motocicletei a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.