Sute de vitezomani sancţionaţi

Ca urmare a abaterilor constatate de poliţişti pe şoselele bihorene în weekend-ul trecut au fost aplicate 425 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 68.260 lei. Totodată, 28 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracţiuni şi 14 tamponări. Totodată, au fost aplicate 276 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, zece - pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionaţi 11 pietoni surprinşi în timp ce traversau neregulamentar, au fost sancţionate 11 depăşiri neregulamentare, iar 117 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, vineri după-amiază, pe D.N. 1, în localitatea Tileagd, a fost depistat de poliţişti conducătorul auto P.A., de 28 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce se deplasa cu viteza de 131 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Urmărit general prins de poliţişti

Poliţiştii rutieri l-au depistat vineri în trafic pe D.E.V., de 34 de ani, din judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat provizoriu în judeţul Ilfov. Autorităţile germane au emis împotriva acestuia un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări pe teritoriul Germaniei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare. "Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi reţinut în Centrul de reţinere şi arest preventiv al I.P.J. Bihor pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile, D.E.V. a fost prezentat Curţii de Apel Oradea care a emis faţă de acesta un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 5 zile", a spus Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

A refuzat probele biologice

Ieri dimineaţă, pe strada Oneştilor, din Oradea, a fost depistat de poliţişti conducătorul auto B.I., de 37 de ani, din Lăzăreni, conducând un autoturism cu o concentraţie alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, la solicitarea legală a poliţiştilor, cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, poliţiştii au mai depistat încă trei şoferi bihoreni care s-au urcat la volan după ce au băut, în fiecare dintre cazuri fiind întocmit dosar de cercetare penală.