Sancţiuni aplicate în trafic

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor, au fost aplicate 481 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 85.196 lei. Totodată, 32 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate şapte infracţiuni şi patru tamponări. Au fost aplicate 336 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 28 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate nouă depăşiri neregulamentare,  iar 79 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. „Duminică seara, pe D.N. 1, în afara localităţii bihorene Săbolciu, a fost depistată orădeanca S.M., de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 125 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h", exemplifică inspector-principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Dosar penal pentru infracţiune

Duminică seara, pe drumul comunal 164, poliţiştii Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Tileagd l-au depistat pe P.M., de 27 de ani, din Brusturi, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. „În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală", a adăugat Dinu.

A făcut accident băut la volan

Sâmbătă seara, pe strada Eroilor din Marghita, localnicul N.P., de 22 de ani, în timp se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, pe fondul neatenţiei în conducere şi a consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. Astfel, autovehiculul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Judeţul Bihor, condus regulamentar de D.V., de 36 de ani, din Marghita. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a stabilit că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. În urma impactului, ambii conducători auto au suferit leziuni uşoare. Cercetările în cauză continuă", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.