Zi productivă pentru poliţiştii bihoreni

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 203 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 28 de mii de lei. Totodată, 12 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute şase certificate de înmatriculare, fiind constatate două infracţiuni şi nouă tamponări. Poliţiştii au mai acordat 14 sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 24 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 17 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate patru depăşiri neregulamentare, iar 144 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Beat la volan

Tot marţi, în jurul orei 17.15, pe strada Ogorului din Oradea, poliţiştii orădeni l-au depistat pe P.T., de 42 de ani, din Livada de Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/ alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind întocmit şi dosar penal. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Bihor.

Depăşirea l-a băgat în şanţ!

Peste doar o oră şi 15 minute, în apropiere de Oradea a avut loc un accident în urma căruia un şofer a scăpat, din fericire, doar cu câteva vânătăi.  P.A., de 28 de ani, din comuna bihoreană Drăgăneşti, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, a efectuat o depăşire neregulamentară, prin partea dreaptă, a unui autoturism înmatriculat în municipiul Bucureşti, condus regulamentar în aceeaşi direcţie de S.E., de 32 de ani, din Isaccea, judeţul Tulcea. Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, autoturismul a ajuns pe acostament, a acroşat partea dreaptă a autoturismului pe care tocmai îl depăşise, iar apoi a părăsit partea carosabilă. În urma accidetnului rutier, orădeanul G.J., de 57 de ani, pasager în primul autoturism implicat, a suferit leziuni uşoare. Cercetările în cauză continuă.