Amenzi în trafic
Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, marţi, pe şoselele din Bihor, tot atunci fiind reţinute în vederea suspendării trei permise de conducere, constatate două infracţiuni şi 28 de tamponări. Cea mai frecventă abatere a fost depăşirea limitelor legale de viteză - 118 cazuri. De asemenea, 23 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 24 de pietoni pentru traversări neregulamentare, iar 51 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii rutieri în 24 de ore este 35.300 lei.

Coliziune cu un cap de pod
Pe strada Octavian Goga din oraşul Săcueni, un tânăr de 20 de ani, care conducea o motocicletă înmatriculată în judeţul Bihor, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Într-o curbă uşoară, motocicleta a derapat pe un carosabil acoperit cu pietriş, a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar apoi s-a răsturnat pe trotuarul situat pe partea stângă a drumului. În urma accidentului rutier, o tânără de 20 de ani, pasageră pe motocicletă, a suferit diverse leziuni.
Pentru a preveni astfel de accidente, tot marţi, poliţiştii salontani au acţionat pe raza de competenţă, aplicând 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.820 lei, din care 11 - pentru abateri săvârşite în trafic de motociclişti.

Fără permis
Poliţiştii din Beiuş, Holod, Dobreşti, Sâmbăta, Pocola şi Uileacu de Beiuş au desfăşurat o razie, marţi, timp de mai multe ore, fiind verificate inclusiv autoturismele din trafic. Aşa a fost depistat un bihorean de 23 de ani, din comuna Holod, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 795, în localitatea Dumbrava, fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.