Amenzi în trafic
Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat marţi, 296 de sancţiuni contravenţionale.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere, constatate 14 infracţiuni şi 29 de tamponări. Astfel, 51 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 47 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 24 de pietoni pentru traversări neregulamentare, trei conducători auto pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, iar 171 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Valoarea amenzilor este de 41.620 lei.

Fără permis
Marţi, V.I.B., de 21 de ani, din Groşi, a fost depistat pe DN 1, în localitatea Aleşd, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Miercuri dimineaţa, poliţiştii din Sânicolau Român şi Gepiu l-au depistat pe drumul judeţean 797 Cefa pe B.A., de 26 de ani, din Inand, în timp ce conducea un autoturism tot fără a poseda permis de conducere. În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal.

Viteză neadaptată
Pe DN 19, în afara localităţii Cadea, P.G.N., de 37 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea, marţi, un autoturism înmatriculat în Ungaria, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum - carosabil umed. Într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul a părăsit carosabilul şi a intrat în coliziune cu un copac din şanţul din stânga direcţiei de mers. În urma accidentului rutier, atât conducătorul auto, cât şi pasagera sa N.I., de 40 de ani, din Ungaria, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost internaţi în spital. Tot marţi, pe Calea Aradului, în Oradea, N.M.L., de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum - carosabil acoperit cu polei. Maşina a derapat, a trecut peste liniile de tramvai şi s-a lovit cu partea laterală dreapta de un stâlp metalic dintre şine. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a orădencei B.M.A., de 19 ani, pasageră.