Amenzi şi permise reţinute
Luni, poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, au reţinut în vederea suspendării 19 permise de conducere, au constatat şase infracţiuni şi 41 de tamponări. Astfel, 25 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 25 de pietoni - pentru traversări neregulamentare, trei sancţiuni au fost aplicate pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire, una - pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 161 -pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Valoarea sancţiunilor aplicate la începutul săptămânii este 29.032 lei.

Coliziune în intersecţie
La intersecţia străzii Lugojului cu strada Beiuşului din municipiul Oradea, T.P.O., de 29 de ani, din Salonta, în timp ce conducea, luni seara, un autoturism marca Opel înmatriculat în judeţul Bihor, nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,Oprire". Autoturismul a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu o maşină marca VW, condusă pe drumul cu prioritate de orădeanul S.L.V., de 42 de ani. În urma impactului, autoturismul VW a fost proiectat într-un stâlp de iluminat public. În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului VW a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.

Nu s-a asigurat
Pe DN 19 E, în afara localităţii bihorene Cauaceu, M.V., de 49 de ani, din localitatea Diosig, în timp ce conducea un tractor, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga, pentru a intra în curtea unei societăţi comerciale. A intrat în coliziune cu un autoturism aflat în depăşirea tractorului, condus de C.M., de 46 de ani, din localitatea Făncica. În urma impactului, G.V., de 17 ani, din Şuiug, pasager în autoturism, a suferit multiple leziuni, iar conducătorul autoturismului şi o altă pasageră, J.L., de 54 de ani, au suferit leziuni mai puţin grave. Toţi au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale.