Peste 300 de amenzi în trafic

Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat, la început de săptămână, 324 de sancţiuni contravenţionale, trei permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, au fost constatate trei infracţiuni şi şase tamponări. 160 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 77 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 28 de pietoni - pentru traversări neregulamentare, iar 59 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Valoarea amenzilor aplicate luni este de 43.300 lei.

 

Băut la volan

Un orădean, de 39 de ani, a fost depistat, pe Calea Sântandreiului din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

 

Accidentată grav

Pe DN1, în localitatea bihoreană Lugaşu de Jos, luni, un bărbat de 49 ani, din Târşolţ, judeţul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în acelaşi judeţ, a accidentat un pieton. În momentul producerii accidentului rutier, victima, o localnică de 41 de ani, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, din partea stângă a direcţiei de deplasare a autoturismului. În urma acroşajului, victima a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital.