Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru două mijloace de transport încărcate cu 25 de tone de deșeuri, constând în piese de mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic uzate.

 

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetăţeni români. Acestea transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese de mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic, uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu douăzeci și cinci tone de deșeuri ce constau în piese de mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic uzate, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.