Nouă percheziţii domiciliare au avut loc, ieri, în Bihor, în cadrul a două dosare penale instrumentate de BCCO Oradea. Vizate sunt mai multe persoane, suspectate că au comercializat substanţe cu efecte psihoactive pe raza judeţului.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au efectuat, luni, 9 percheziții domiciliare, în județul Bihor, în două cauze penale. Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, prima cauză are ca obiect infracțiunile de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic intern de droguri de mare risc.

„S-a reținut că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, trei persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, compusul 3-CMC, către consumatori din municipiul Oradea.

În cea de-a doua cauză, urmărirea penală se efectuează față de trei persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, constând în aceea că, pe parcursul anului 2023, ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și droguri de mare risc (ecstasy) către consumatori din județul Bihor”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Mai multe persoane au fost conduse pentru audieri, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Tot luni, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Satu Mare și Bihor, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, s-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, 14 persoane au deținut în vederea consumului și au comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de mare risc, 3 - CMC (cunoscut sub denumirea cristal). Şi în acest caz, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Satu Mare au fost conduse mai multe persoane, în vederea audierii.