Două tiruri încărcate cu deşeuri, respectiv electrocasnice, haine second hand şi chiar produse alimentare, au fost oprite la frontieră de poliţişti şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 38.150 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Astfel, vineri, respectiv sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a două mijloace de transport, încărcate cu 38.150 de kilograme deșeuri. Automarfarele, conduse de către cetățeni români erau încărcate cu deșeuri constând în electrocasnice, îmbrăcăminte second hand, produse alimentare si echipamente de reabilitare invalizi și proveneau de la societăți comerciale din Danemarca și Olanda pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri, în consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.