Un bărbat din Sălard a fost reţinut de poliţiştii de la protecţia animalelor după ce ar fi ucis cu intenție câinele unui vecin.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, vineri, 3 martie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 31 de ani, din localitatea Sălard, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la protecția animalelor îl bănuiesc pe acesta că, la 1 ianuarie a.c., în jurul orei 00.00, în timp ce se afla pe raza localității bihorene Sălard, ar fi lovit cu un corp contondent, câinele unui vecin, la nivelul capului, în mod repetat, cu intenție, provocându-i leziuni care au condus la decesul animalului”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.