Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Bihor, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a oferit o sumă de bani unor polițisti pentru a scăpa de un dosar penal.

Totul s-a întâmplat joi, la ora 21.00, pe DN 1 H, în localitatea Nușfalău, județul Sălaj, când un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, fiind urmărit și blocat în trafic de polițiști, după aproximativ 300 de metri, pe raza aceleiași localități. Polițiștii l-au identificat pe cel care conducea autoturismul ca fiind un bărbat de 36 de ani, din comuna Suplacu de Barcău. În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autoturismului le-a oferit polițiștilor 1.000 de euro cu titlu de mită, pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de cei doi polițiști sălăjeni. Fapta conducătorului auto a fost filmată de polițiști cu echipamentul Body-Cam din dotare.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, iar sâmbătă, 20 mai a.c, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită.